Skip navigation
  • Portal do Governo Brasileiro
DSpace logo
  • Home
  • Browse
    • Communities
      & Collections
    • Browse Items by:
    • Issue Date
    • Author
    • ???browse.menu.advisor???
    • Title
    • Subject
    • ???browse.menu.type???
    • ???browse.menu.cnpq???
    • ???browse.menu.department???
    • ???browse.menu.program???
    • ???browse.menu.access???
  • Feedback
  • Language
    • español
    • English
    • português
  • Sign on to:
    • My DSpace
    • Receive email
      updates
    • Edit Profile

Please use this identifier to cite or link to this item: https://repositorio.museu-goeldi.br/handle/mgoeldi/2748
metadata.dc.type: Artigo de Periódico
Title: The life history of human foraging: cross-cultural and individual variation
Other Titles: A história de vida da busca por alimento humano: variação intercultural e individual
metadata.dc.creator: Koster, Jeremy
Júnior, Glenn Harvey Shepard
metadata.dc.description.resumo: Human adaptation depends on the integration of slow life history, complex production skills, and extensive sociality. Refining and testing models of human life history evolution and cultural learning benefit from increasingly precise measurements of knowledge, skills, and production rates with age. We pursue this goal by inferring increases and declines in hunter-gatherer skill from approximately 23,000 hunting records generated by over 1,800 individuals at 40 sites. The data reveal an average age of peak productivity between 30 and 35 years, although high skill is maintained throughout much of adulthood.
Abstract: A adaptação humana depende da integração de uma história de vida lenta, de habilidades complexas de produção e de uma sociabilidade extensa. O refinamento e o teste de modelos de evolução da história de vida humana e da aprendizagem cultural beneficiam-se da medição cada vez mais precisa do conhecimento, das habilidades e das taxas de produção com a idade. Buscamos esse objetivo inferindo os aumentos e declínios de habilidade dos caçadores a partir de aproximadamente 23.000 registros de caça gerados por mais de 1.800 indivíduos em 40 locais. Os dados revelam uma idade média de pico de produtividade entre 30 e 35 anos, embora a alta habilidade seja mantida durante grande parte da vida adulta.
Keywords: Alimento humano
Intercultural e individual
História de vida
metadata.dc.subject.cnpq: CNPQ::CIENCIAS HUMANAS
metadata.dc.language: eng
metadata.dc.publisher.country: Brasil
Publisher: Museu Paraense Emílio Goeldi
metadata.dc.publisher.initials: MPEG
Citation: JÚNIOR, Glenn Harvey Shepard. et al. The life history of human foraging: cross-cultural and individual variation, [s. l.], v. 6, n. 26, p. 1-7, 24 jul. 2020. Disponível em: DOI: 10.1126/sciadv.aax9070. Acesso em: 30 abr. 2025.
metadata.dc.rights: Acesso Aberto
URI: https://repositorio.museu-goeldi.br/handle/mgoeldi/2748
Issue Date: 24-Jun-2020
Appears in Collections:Ciências Humanas - Artigos Publicados em Periódicos

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
The life history ....pdf2,03 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

logo-mctic